Logo mcsafari.dk

Tanzania Kilimanjaro

DAG 1: AFGANG
Afgang fra Danmark. Vi lander i Nairobi og vil om morgenen tage videre til Mombasa.

DAG 2: ANKOMST MOMBASA - MSAMBREWNI
Ankomst i Mombasa. Du vil blive hentet i Mombasa lufthavn af en guide. Her vil vi køre i cirka 2 timer, for så at ankomme til Sawa Sawa beach house i Msambweni. Når I ankommer, kan i slappe af med en drink og snacks ved stranden eller poolen. Eftermiddagens første tur er langs kysten.

DAG 3: MSAMBWENI - LUSHOTO ELLER SONI
Der vil være morgenmad ved daggry, da vi forlader stedet klokken 07:00. Efter 65 km. på asfalt vil vi nå grænsen Kenya-Tanzania. Ved grænsen er der noget papirarbejde, som tager omkring en time. Heldigvis er der altid masser at se. På helt ny asfalt til Tanga for at få kaffe og Bajia i ”Food Palace. Her kan du også få brugt nogle af dine tanzanianske shillings. På tværs af savannen med store sisal plantager ved vores side, kører vi til Usambara Mountains.

Vi holder frokoststop undervejs ved et lokalt lastbil stop, inden vi kommer ind over de smukke Usambara Mountains. Vi overnatter efter 290 km.

DAG 4: LUSHOTO - MARANGU
På vej til Kilimanjaro kører vi 265 km. Med udsigt til savanner og bjerge. Rundt i bjergene blæser en varm vind og vi har igen sisal plantager omkring os. Den næste bjergkæde er Pare Mountains. Her tager vi langs en smuk grusvej bag bjergene. Langs denne vej vil vi stoppe op og holde en rigtig afrikansk frokost. Vi stopper bagefter ved et afrikansk teglværk med enorme og gamle baobab træer. Natten vil blive tilbragt på en skråning ved Kilimanjaro i det kølige Marangu

DAG 5: MARANGU - OLOITOKITOK
Dagen i dag står stadig på efterforskning nær Kilimanjaro. Vi besøger stationen i Moshi og drikker en kop frisk kaffe i kaffernes region
Vi kører 50 km på asfalt, imens vi har den tørre savanne i baggrunden, hvor Masaierne lader deres køer spise det sidste græs.
På nordsiden ændrer landskabet sig langsomt til kornmarker. Vi fortsætter med at stige og kommer ind i fyrreskove i 2100 meters højde. Når vejen igen bliver til asfalt, kommer vi til Kenyas grænse, hvor vi vender tilbage til Tarakea. Her ser man en helt anden udsigt over det smukke Kilimanjaro. Vi overnatter ved Oloitokitok ved 1700 meters højde

DAG 6: AMBOSELI NATIONAL PARK
Denne dag er reserveret til dem, der ønsker at besøge Amboseli National Park. Det betyder en tidlig start fra Kilimanjaro og vi vil derfor få oplevet dyrelivet i de tidlige morgentimer. Elefanter, zebraer, løver og mange flere. Derudover er der fantastiske fotomuligheder over den smukke natur, med Kilimanjaro i baggrunden. Der er ekstra omkostninger på € 100 for dette besøg som anbefales og er særlig oplevelse. Frokost i en lodge med swimmingpool og Wi-Fi adgang.

DAG 7: OLOITOKITOK - RUKANGA
Vi forlader i dag Kilimanjaro og kører langs landevejen. Vi stopper ved den fascinerende Lake Chale, som er en fjern kratersø. Vi vil holde afrikansk frokost på Taveta og derefter tage en tur gennem Tsavo park til sisal plantagerne. Efter Sisal plantagerne starter bushen, hvor elefanter og andre vilde dyr er på fri fod. Vi ankommer i Rukanga, hvor vi slår lejr i et telt. Vi vil så holde campfire under stjernehimlen og nyde lyden af den afrikanske nat.

DAG 8: RUKANGA - MSAMBWENI
Det er nu på tide at vende tilbage til kysten og til Sawa Sawa beach house. Men først fortsætter vi vores rejse gennem bushen, indtil vi når motorvejen Mombasa-Nairobi. Vi kører her 25 km, hvorefter en grusvej føre os til landsbyen Kiango. Vi kører så igennem Kinango og Shimba Hills Park, hvor vi kommer tilbage på asfalt. Ved slutningen af eftermiddagen venter en dukkert i poolen og kokken er klar med en traditionel velkomst med snack og kolde øl.

DAG 9: MSANBWENI - HVILE, UDFLUGT ELLER MOTORCYKEL
Afhængigt af dit fly, kan du tager på en motorcykel tur, som går til Mombasa eller Shimba Hills. Man kan også vælge at tage en snorkel tur i National Marina Park på Wasini. Hvis man er helt udkørt eller bare har brug for en afslapningsdag, kan man tage en dag ved stranden, under palmerne i Sawa Sawa Beach House. Om eftermiddagen eller tidlig om morgenen kører du til Mombasa med taxi til dit fly hjem.

DAG 10: MSAMBWENI - MOMBASA - NAIROBI - KØBENHAVEN
Vi vågner op tidligt, for at tage en taxatur til Mombasa. Herefter stiger vi på et fly, som tager os til Nairobi. Fra Nairobi er der flyskift mod europa hvor vi vil ankomme om aftenen.

Udvidelse:
En række udvidelser til ovenstående tur er mulige. Zanzibar, Diani, Sawa Sawa Beach House, udflugter eller en ekstra safari i Tsavo. (Ring endelig)

  • Video

Modtag nyhedsbrev