Logo mcsafari.dk

Centralasien Silkeruten

Motorcykel:
Du kører denne tur på din egen motorcykel. Dette skal selvfølgelig være godt forberedt på rejsen. Vi kører nogle lange ruter på grusveje. Disse er i Tadsjikistan, Pamir Highway og i Mongoliet, sektionen gennem Vestmongoliet. Kvaliteten af disse veje kan i dele være ret dårlige på grund af vejrforholdene. Der er ingen asfalt veje på disse ruter. Delvis som reaktion på reaktioner fra tidligere deltagere anbefaler vi for denne tur en lettere type all-road motorcykel (især til trin to og tredje fase af turen).

Følgebil
Vi rejser med støtte køretøj. Den første del vil være med vores eget støtte køretøj. I trin 2 og 3 og 4 vil vi bruge et lokalt supportkøretøj med lokal chauffør. I hvert land vil dette være anderledes. Bagagen og eventuelle reservedele og udstyr kan i princippet transporteres i støttevognen. Støttekøretøjet krydser ikke grænsen, så ved grænsekrydset skal du selv bære alt dit gear på din motorcykel over grænsen. På den anden side af grænsen er der igen et andet støtte køretøj, der venter på dig.

Mekanik og teknologi
Denne tur køres uden egentlig mekaniker. Dette er ikke muligt, fordi alle deltager på egen motorcykel, så der vil være mange forskellige typer motorcykler. Du skal derfor sørge for at bringe de mest vigtige ting med dig. Noget teknisk viden om din cykel ville helt sikkert være nyttigt.

Tøj
Obligatoriske er en hjelm, motorcykeljakke med beskyttelse, handsker, et godt slidstærkt par (motorcykel) bukser med beskyttelse eller separat knæpansler, og robuste høje (bjerg) støvler. Turenes lavere liggende områder kan blive meget varme, især i løbet af forår og efterår; En sommer motorcykel jakke med beskyttelse anbefales derfor. Derefter kan du om nødvendigt i koldere dele af bjergene have ekstra tøj under jakken. Også nyttigt er et godt par solbriller og en hjelm med visir, der beskytter mod støv.

Visum
Flere lande kræver visa:

Tyrkiet - på forhånd (e-visum, 25 €)
Georgia - gratis ved ankomsten
Armenien - ca. € 30, ved grænsen
Aserbajdsjan - ca. € 50, i forvejen med invitation til invitation
Iran - ca. € 30, i forvejen med invitation til invitation
Turkmenistan - ca. € 60 i forvejen med invitationsbrev
Usbekistan - ca. € 70, i forvejen med invitation til invitation
Tadsjikistan - ca. 70 € i forvejen (e-visa)
Kirgisistan - gratis ved ankomsten
Kasakhstan - ca. € 30, på forhånd
Rusland - ca. € 100, i forvejen med invitation til invitation
Mongoliet - ca. € 85 i forvejen
Japan - gratis ved ankomsten

International kørekort og Carnet
For de fleste lande har du brug for en international kørekort. For Iran og Japan har du brug for et international Carnet (en såkaldt "Carnet de Passages en Douane") til din motorcykel. Dette udstedes af ADAC, den tyske søsterklub af ANWB. Du kan arrangere dette selv.

Indkvartering
Under denne tur forbliver vi generelt i mindre hoteller, i en-suite værelser. Vi bruger dobbeltværelser, medmindre du har reserveret et enkeltværelse. I meget fjerntliggende områder, såsom under Pamir-ruten i trin to, bruger vi meget enkle gæstehuse, nogle gange i sovesale med fælles badeværelser. I disse tilfælde er et enkeltværelse ikke muligt.

I Japan er der et par gange, at vi forbliver i meget charmerende traditionelle gæstehuse. I disse overnatningsdestinationer har du normalt ikke eget badeværelse.

I Turkmenistan vil vi bo i lejr for en enkelt nat i ørkenen nær Derweze. Alle campingudstyr leveres af vores lokale agent.

Mongoliet er det tyndeste land i verden. På vores rute er der ingen hoteller eller gæstehuse til rådighed. Vi anvender her telte. Disse telt og camping udstyr leveres af os, og vi organiserer en lokal kok til forplejning af middag og aftensmad.

Motorcykel Transport
Transport til bestemmelsesstedet kan organiseres af os. Hvis du vil bruge denne service, har vi brug for en fuldmagt tilladelse til hver motorcykel, som giver os tilladelse til at transportere motorcykler over grænsen uden at den officielle ejer er til stede. Vi vil udfærdige papirer og passe på dem. For destinationer Tbilisi og Osh er motorcyklerne bragt og lastet op af os. Du skal levere din MC til motorcykel værkstedet, som vi tidligere har angivet i Amsterdam Noord (Nord). Til Ulaan Baatar er du nødt til selv at køre din motorcykel. Dette hentes derefter af transportøren. Vi kan levere kassen til € 100.

Når du transporterer din motorcykel fra Tbilisi eller Osh tilbage til Holland (og Belgien), leveres cyklen til den adresse, du har angivet på forhånd. Fra Ulaan Baatar bliver cyklen delvist demonteret i kassen og leveret til mcværkstedet, der er angivet af os i Amsterdam. Der er motorcyklen samlet igen, hvorefter du kan afhente den.

Fra Japan kommer din motorcykel i havnen i Rotterdam. Du skal derfor afhente fra Rotterdam.

Til turen tilbage til Holland (eller Belgien) fra Tbilisi, Osh, Ulaan Baatar og Tokyo er motorcyklerne overtaget af transportøren. For at dette skal ske, skal cyklerne leveres til opbevaringsstedet eller motorcykel værkstedet angivet af transportøren.

  • Video

Modtag nyhedsbrev